Usies og Selfies

 

De fleste kender ordet ”selfie”. En selfie er et selvportræt. Ordet kommer fra det engelske ”self”, som betyder; selv. Ordet kom frem i foråret 2013, men det er først i 2015, at ordet er blevet populært og brugt af mange.

 

Mange børn og unge tager en selfie, fordi den skal bruges til at fortælle venner og bekendte noget særligt. Mange voksne er også hoppet med på den mode, og tager billeder af sig selv, som de lægger ud på internettet.

 

Det kan være, man vil vise, hvor glad man er. At man er på ferie og har det sjovt. At man har fået nyt tøj eller en ny frisure. Det er ikke så tit, man ser selfies af personer, der er kede af det. Eller i situationer, hvor det hele er lidt trist.

 

Det er hørt, at mange piger tjekker deres selfies næsten dagligt. Det gør de, fordi de ikke må optræde i det samme tøj på deres billeder. Måske er det også sådan for dig?

 

Usie

En ”usie” er næsten det samme som en selfie. En usie er et gruppebillede, hvor fotografen selv er med på billedet. Nogle gange ses fotografen kun lige nede i hjørnet. Andre gange sidde fotografen midt i billedet blandt de andre på billedet.

 

En usie er mere social end en selfie, for man viser, at man er sammen med andre i en sjov eller hyggelig situation. Man viser, at man deler oplevelser med andre. En selfie handler mere om en selv, mens en usie mere handler om fællesskabet.

 

Her du kan se, hvad ordene usie og selfie betyder, og hvor de kommer fra. Teksten er på engelsk. Læs her

 

Find aktiviteter til denne artikel her:

 

Hent artiklen som PDF her: Usies og Selfies

© Copyright 2015.

Den digitale detektiv er udviklet og vedligeholdt af MT MediaHouse og Fotojournalisten.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

Kontakt

Om digitaldetektiv.dk

UVM.dk